Mail

Yvonne Weernink

Yvonne Weernink is sinds 1985 werkzaam als advocaat in Nederland. Ze heeft ervaring opgedaan bij verschillende advocatenkantoren. Door haar studie in het Duitse recht richtte zij zich aanvankelijk op het internationale handelsrecht. In die periode hield zij zich vooral bezig met ondernemingsrecht en (internationaal) contractenrecht. Later ging zij zich meer en meer toeleggen op het arbeidsrecht, wat ze de laatste 15 jaar hoofdzakelijk heeft gedaan.

‘Het werk als advocaat op het gebied van arbeidsrecht is mijn passie. Ik houd van onverwachte problemen. Geen dag is hetzelfde. Dat maakt mijn werk afwisselend en interessant. Door de oprechte interesse die ik heb voor mijn klanten, hebben die klanten vertrouwen in mij. Ze betrekken mij bij hun vragen over het arbeidsrecht en hechten waarde aan mijn adviezen en oordeel bij belangrijke beslissingen op het gebied van arbeidsrecht. Werkgevers vragen om advies voor hun personeel. Intermediairs vragen dat voor hun klanten. De particulier vraagt hulp bij arbeidsrechtelijke vragen omdat die hun privéleven raken. Dit werk geeft mij echt voldoening en elke tevreden klant beschouw ik als een schouderklopje. Tal van bedrijven adviseer ik al tientallen jaren.’

Haar studie als advocaat

In 1983 heeft Yvonne haar studie Nederlands recht in Nijmegen succesvol afgerond. Aansluitend heeft zij in het Duitse Münster gestudeerd aan de Westfaalse Wilhelms-Universiteit. In 1985 haalde zij daar een graad voor buitenlandse juristen in het Duitse recht (LL.M.). In die periode heeft zij met een beurs van de DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) achtereenvolgens in Tübingen, Düsseldorf en Münster (Duitsland) gewoond, gestudeerd en gewerkt.

Naast het werk

In haar vrije tijd is Yvonne op geheel andere wijze creatief. Haar hobby’s zijn koken, tekenen en schilderen. Ook glasfusing, edelsmeden en keramieken heeft zij vele jaren gedaan.

Rechtsgebiedenregister

Yvonne Weernink heeft het rechtsgebied Arbeidsrecht geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Deze registratie verplicht de advocaten volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten jaarlijks tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Lidmaatschappen

Yvonne Weernink is lid van:

Contact

LinkedIn 
Call Now Button Bel voor advies