Mail

Maartje van den Berg

Maartje van den Berg

Na haar studie in Utrecht is Maartje van den Berg in 1997 als advocaat begonnen bij een groot kantoor in Tilburg. Na zeven jaar is zij in 2004 overgestapt naar een advocatenkantoor in Leusden waar zij tot en met augustus 2017 heeft gewerkt.

Na in de eerste jaren van het vak alle facetten van het recht te hebben gezien, heeft zij zich steeds meer toegelegd op het vastgoed en contractenrecht. Zij adviseert voornamelijk ondernemers op het gebied van vastgoed (huur, koop/verkoop onroerend goed en bouwrecht), contractenrecht en andere juridische vraagstukken waar zij mee te maken hebben. Zij denkt met hen mee en kijkt verder dan alleen naar juridische argumenten. Ook particulieren worden bijgestaan vooral bij geschillen over en rondom hun woning.

Als docent heeft Maartje cursussen aan professionals gegeven op het gebied van huurrecht aan de Vastgoed Business School.

‘De afwisseling in zaken, zowel wat betreft de inhoud als de verschillende cliënten, maakt mijn werk uitdagend en dynamisch. Iedere zaak is anders. Daarbij komt dat je snel moet kunnen schakelen tussen alle betrokken belangen. Het belang van mijn cliënt staat daarbij uiteraard voorop.

Ik sta mijn ‘mannetje’ binnen en buiten de rechtszaal. Ik wil juridisch inhoudelijk winnen op argumenten en probeer een goede afweging van de kansen te maken. Ik zoek naar een bepaald evenwicht. Mijn sterrenbeeld is weegschaal, daar heeft het misschien mee te maken.

Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Spelletjes wil ik ook altijd winnen. Een zaak winnen is natuurlijk leuk, maar een zaak goed regelen is ook winst. Het gaat uiteindelijk om de tevredenheid van de cliënt met het resultaat.’

Naast het werk

Maartje is maatschappelijk betrokken. Zij is bestuurslid van de Bedrijvenkring Leusden geweest. Daarnaast is zij jarenlang betrokken geweest bij de organisatie van de Matchbeurs Leusden, laatstelijk als voorzitter. Bij de Matchbeurs stellen bedrijven kennis, menskracht en middelen beschikbaar aan maatschappelijke organisaties die daarmee de mogelijkheid krijgen doelen te realiseren die op eigen kracht niet, of moeilijk haalbaar zijn.

Om haar hoofd leeg te maken, gaat Maartje naar de sportschool of gaat zij een rondje hardlopen.

Rechtsgebiedenregister

Maartje van den Berg heeft de rechtsgebieden Vastgoedrecht (waaronder bouwrecht, erfdienstbaarheden, erfpacht en burenrecht) en Huurrecht geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Deze registratie verplicht de advocaten volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten jaarlijks tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Lidmaatschappen

Maartje van den Berg is lid van:

Contact

 LinkedIn
Call Now Button Bel voor advies